Ik werk graag samen!

Mijn geboorteplaats Bergambacht verruil ik in 1985 voor Kampen, om daar te studeren aan de Christelijke Academie voor de Journalistiek, nu Windesheim in Zwolle. Ik specialiseer me in mijn grote passie radio en ga, nog tijdens mijn studie, aan het werk bij Veronica Nieuwsradio (waar ik ook stage loop) en bij Radio Rijnmond. In 1988 ontvang ik mijn diploma en een jaar later verhuis ik naar Drenthe om aan de slag te gaan bij Persburo Palo Alto in Stadskanaal. In 1992 begin ik voor mezelf en werk voor bijna alle landelijke radio-actualiteitenrubrieken. Het boeit me om met zoveel verschillende mensen over uiteenlopende onderwerpen te spreken.

In de jaren ’90 maak ik een groot aantal documentaires voor de RVU. Over bijvoorbeeld de landbouw in Noord-Nederland en de opstand van 30 mei 1969 op Curaçao. Ik presenteer programma’s voor Radio Drenthe en Radio Noord en voor de NOS Radio volg ik in 2000 het spoor van mijn opa, die in de Tweede Wereldoorlog overleed in het Duitse concentratiekamp Dachau. In datzelfde jaar kom ik bij de NOS in vaste dienst, als radioverslaggever en plaatsvervangend eindredacteur. Vanaf 2006 werk ik als één van de eerste verslaggevers crossmediaal, voor zowel radio als televisie. Sinds 2011 doceer ik, naast mijn NOS-werk, aan de Master Journalistiek van de Rijksuniversiteit Groningen en adviseer ik de directie van Herinneringscentrum Kamp Westerbork. Eind 2016 neem ik afscheid van de NOS om weer eigen baas te worden.

Ik denk in beeld en geluid, leg het accent daarbij op de inhoud en werk graag samen met anderen. Zoals met crossmediabedrijf Blue Media in Assen. Dat ziet u terug in mijn portfolio waar ik uw verhaal graag aan toevoeg.